قارچ گانودرما یکی از ارزشمندترین و کاملترین مواد غذایی در جهان میباشد که در طب سنتی آسیای شرقی با بیش از 4000 سال قدمت به پادشاه گیاهان دارویی یا اکسیر جوانی مشهور بوده و ارزش تغذیه­ای و درمانی بسیاری دارد. این معجزه دارویی با کاملترین انواع مواد بیولوژیکی فعال، آنتی اکسیدان ها، پلی ساکاریدهای کمیاب، اسید و استرول های گیاهی، و ویتامین ها و پروتئین های پرکاربرد در سلامت جسم و روان انسان اثری چشمگیر دارد. سلامت قلب، کاهش وزن، اثر ضد حساسیت، دفع سموم بدن، کاهش سرعت رشد تومورهای بدخیم، درمان کبد چرب و دیابت، کنترل انواع سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن و ... از مهمترین خواص قارچ گانودرما است. قارچ گانودرما، پس از برداشت، خشک و آسیاب شده و به صورت دمنوش قابل استفاده است.
شرکت عمران گستر صبانور، طی سال­های 1399-1400 با همکاری پژوهشگران دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناسان این شرکت، اقدام به تولید قارچ گانودرما، برای نخستین بار در سطح استان همدان نموده است.

در مرحله آزمایشی این طرح که طی سه مرحله :
    - فاز زایشی: تولید اسپان (در دانشگاه فردوسی مشهد)
    - فاز رویشی: تولید میسیلیوم (در واحد تولید قارچ شرکت عمران گستر صبانور)
    - فاز نهایی: تولید کلاهک و پایه قارچ (در واحد تولید قارچ شرکت عمران گستر صبانور)
 انجام پذیرفته است، با کنترل و تغییر مقادیر موثر دما، نورو غلظت CO2 در سه بلوک آزمایشی، به نتایج مطلوبی در بهبود و افزایش عملکرد کیفی و کمی تولید گانودرما منتهی گردید.

​طرح تولید قارچ گانودرما